Työmaakortit nopeasti ja edullisesti!
Meiltä saat rakennustyömailla vaaditut työmaakortit nopeasti ja edullisesti. Emme valmista Valttikortteja. Ohessa infoa työmaakortteihin liittyvistä asioista. Sivun lopusta löydät hyödyllisiä linkkejä!
TARJOUKSEN PYYTÄMINEN:
- Valitse korttipohja
- Valitse henkilöiden kuvien toimitustapa
- Valitse korttikotelot & kiinikkeet
- paina ”Lisää Tuotelistaan”
- Anna omat tietosi ja lähetä pyyntö.
TOIMITUSAIKA
Normaali toimitusaikamme on 2-5 työpäivää. Ennalta sovittaessa kortin saa jopa odottaessa.
MATERIAALI, SISÄLTÖ JA KÄYTTÖ:
Työmaakortti on luottokortin kokoinen PVC-muovikortti, josta käy ilmi vähintään lain vaatimat tiedot:
- Henkilön nimi, kuva, veronumero (12 merkkiä) ja asema eli työtekijä tai itsenäinen työnsuorittaja.
- Yrityksen virallinen nimi ja y-tunnus (y-tunnus ei ole pakollinen mutta suositeltava)
- Kortiin voidaan painaa myös yrityksen liikemerkki eli logo (vapaaehtoinen)
HENKILÖKUVAT:
Suosittelemme digikuvien käyttöä koska se lyhentää toimitusaikaa. Paperikuviakin voi toimittaa mutta niiden muuntaminen sähköiseen muotoon tuo lisäkustannuksia ja pidentää toimitusaikaa.
KORTTIPIDIKKEET - tunnisteen tulee olla näkyvillä. Ei riitä, että se löytyy povitaskusta.
Korttia voi käyttää joko työasusteessa olevassa läpinäkyvässä taskussa, erillisessä hihakotelossa tai korttipidikkeessä. Meiltä löydät helposti alan kärkivalikoiman ID-korttien oheistarvikkeita kuten: korttipidikkeet, nipsut, kaulanauhat ja jojokotelot. Valmistamme Suomessa itse mm. korttikoteloita, joten suosit samalla Suomalaista laatua! Helpointa on tilata työmaakortin oheistarvikepaketti joka sisältää valmiiksi koottuna: huomiovärillä varustetun NEO-kotelon, turvanauhan RSC-353, PROclipin ja Nipsun.
SANASTOA:
Itsenäinen työnsuorittaja – määritelmä
Itsenäinen työnsuorittaja on urakka-, ali-, hankinta- tai muun sellaisen työsuoritusta tarkoittavan sopimuksen perusteella, työsopimusta lukuun ottamatta, työtä tekevä henkilö, jolla ei kyseessä olevalla työmaalla ole palveluksessaan työntekijöitä.
Veronumero – määritelmä
Yksilöllinen, 12-merkkinen numerosarja, josta ei käy ilmi sukupuoli, ikä tai syntymäaika.
Kortin suunta
Tunnistekortti voi olla joko vaaka- tai pystysuuntainen. Suosittelemme vaakasuuntaista, koska tiedot mahtuvat siihen paremmin.
Valmismallit - korttipohjan ulkoasu
Työmaakorttien valmismallit löydät työmaakortit-tuotekortilta. Valmismallien etuna on edullisuus ja nopeampi käsittelyaika.
Suunnittelupalvelu
Suunnittelupalvelumme suunnittelee mielellään korttisi edullisesti, omien toiveittesi mukaiseksi.
SÄHKÖINEN TUNNISTAMINEN
Yritys voi valita itselleen sopivimman vaihtoehdon sähköiseen tunnistautumiseen; ETÄ-kotelo tai etäkortti. Sama pätee tiedonantovelvollisuuteen. Yritys voi päättää, ostaako ulkopuolisen palveluntarjoajan ohjelmiston käyttönsä vai käyttääkö esim. Verohallinnon verkkolomaketta tai Ilmoitin.fi-palvelua sellaisenaan.
Työmailla joilla on käytössä sähköinen kulunvalvonta, käytetään useimmiten joitain allamainituista sähköisistä tunnistautumistavoista. Yleisesti tunnisteet aktivoidaan/koodataan henkilön tiedoilla vasta työmaalla, kulkuluvista vastaavan henkilön toimesta. Näin tietoturva toteutuu parhaalla mahdollisella tavalla.
1. RFID
Langaton, radiotaajuudella tapahtuva tunnistaminen soveltuu parhaiten työmakorttiympäristöön kun kuluvia osia ei ole ja lukijatkin voidaan piilottaa tarvitaessa rakenteisiin. Järjestelmätoimittajien kannattaa valita teknologiaksi mahdollisimman avoin ja laajalti käytetty teknologia (esim MiFare) jotta asiakkaalle taataan hyvä saatavuus ja edullinen hinta. Suosituimpia RFID tunnistetyyppejä ovat:
- Tunnistetagilla varustettu korttipidike. NEO/RFID-korttipidike: RFID tunnisteella varustettu korttipidike kuvalliselle kortille tarkoitettu korttikotelo johon voidaan asentaa (joko itse tai myyjän toimesta) RFID tunniste-tagi. Näin tunnisteosan voi kierrättää ja koodata uudelleen.
- RFID-korttiaihio. Korttiaihion muotoinen RFID-korttiaihio valkoinen PCV-muovikortti jonka sisään on laminoitu RFID-tagi. Kortin pintaan voidaan personoida henkilön tiedot. Kortti on kertakäyttöinen; sitä ei voida pintapersonoida uudelle henkilölle. Kortti on arka taivuttamiselle, varsinkin kylmässä.
- RFID-avaimenperä. Tämä tunnistemuoto on suunnattu enemmän toimistoympäristöihin emme suosittele työmaakäyttöön.
2. Viivakoodi
Viivakoodi voi sisältää erilaista informaatiota ja on varsinkin teollisuuden standardi. Työmaakortteihin se soveltuu huonosti, koska naarmuuntuessaan koodista voi hävitä näkyvistä oleellinen osa koodijonoa. Tällöin optinen lukija ei kykene tulkitsemaan koodia.
3. Magneettiraita
Myös magneettiraita voi sisältää erilaista informaatiota. Tämä tekniikka alkaa olla vanhentunutta mutta on vahvasti esim ravintolateollisuuden käytössä. Työmaakortteihin se soveltuu erittäin huonosti. Tieto koodataan kortin pinnassa olevaan magneetiseen raitaan. Muut ulkopuoliset magneettikentät häiritsevät sitä ja pahimmillaan esim. kännykköäkotelon magneettinappi voi nollata koodauksen. Lisäksi kortin koodauksen lukeminen tapahtuu vetämällä kortti lukijan läpi -fyysinen kontakti- ja jos kortin pinta on hiekkainen, tuhoutuu kortin raita ja pahimmassa tapauksessa lukijakin.
4. Sirukortti
Lukijan ja kortin väliseen, fyysiseen kontaktiin perustuva tuote jossa käyttäjä työntää kortin lukijaan. Koska työmaakortteja käytetään erittäin vaativissa ympäristöissä, useimmiten ulkona, ovat ongelmat samantapaiset kuin magneettiraitakorteillakin.
Hologrammi
Korttiin voidaan tarvittaessa tuottaa väärentämistä vaikeuttava Hologrammi.
Lisälaminaatti
Kortin päälle ajettava lisälaminaatti voi joissain tilanteissa olla toimiva mutta kannattaa varautua siihen että laminointi rispaantuu kulmista ja muuttuu sotkuiseksi ajan myötä. Joskus yllättävän lyhyenkin ajan kuluttua.
Kortin lävistäminen
Työmaakortteja ei kannata lävistää esim nipsua varten koska Suomen sääoloissa lävisteen ja kortin reunan välinen "kannas" murtuu helposti. Nipsun tai kaulanauhan voi kiinnittää suoraan korttikoteloon.
HYÖDYLLISIÄ LINKKEJÄ:
- Uutta tiedonantovelvoitetta: http://www.vero.fi/veronumero
- Veronumerorekisteri-palvelu: https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/ulkomailta_suomeen/toihin_suomeen/rakennusty%C3%B6maalle/veronumerorekister/
- Veronumero - ohje rakennusalan työntekijöille ja työnantajille: https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/48791/veronumero-ja-rakennusalan-julkinen-veronumerorekisteri/